Tips och tricks
Här har vi samlat våra bästa tips & tricks för vår öl för öl och samkväm.
Kylning
Varför kall öl? En öl bör kylas för att ge rätt karaktär och smak. Vem vill dricka en pissljumen öl? Bemästra konsten att kyla ölen snabbt. Snabbaste sättet att kyla öl är ett saltat isbad – fyll upp diskhon eller ishinken med is och kallt vatten och ca 2 matskedar salt per liter. Medans ni förbereder grillen eller dukar bordet kommer ölen kallna på nolltid.
Ljus öl: 6-10°C
Mörk öl: 10-12°C
Andra kylningssätt
När elen är för dyr eller på natur/vildmarks äventyret.
I marken
I vattendrag
På balkongen
Kylväska med is
Klampar
Värmebölja: (värmeb-öl-ja!)
En allmän beteckning på perioder då risken ökar för uttorkning. Detta medför hälsorisker och brandrisk vilket gör att behovet kan öka av törstsläckare finns nära tillhands. Under denna period är risken stor för uttorkning.
Tips vid värmebölja
Undvik fysisk ansträngning
Ha alltid törstsläckare väl kylda
Se till att kylskåp är påfyllt samt håller lågtemperatur
Uppsök skuggig plats
Ät mat som är rik på vätska – t ex saftig stek från grillen
Tips och tricks
Kallprat
Hittills har ingen människa dött av kallprat, även om det finns flera dokumenterade fall av sammankomster som slutat alldeles förtidigt – dött helt. Långdraget kallprat kan leda till obekvämhet, fejkskratt, dålig stämning och toalettursäkter detta i brist av riktig kall lageröl.
Tips på åtgärd
Prata inte om att ta en alkoholfri lager öl, bara gör det.
Tips och tricks
Tillsammans
En sammankomst av vänner och bekanta för samkväm, fest eller middag
Ett gott tecken på vänskap att man kan skippa kallpratet och låta festen börja
”Ingen bra kväll börjar med en sallad”
Glöm inte vid inbjudan, att ta med alkoholfri öl för att inte komma tomhänt!